Tutustu meihin – esittelyvuorossa projektiassistenttimme Sini Pääkkönen Mikkelistä

Yrityksessämme työskentelee 23 henkilöä useissa eri tehtävissä. Toimistomme sijaitsevat neljällä eri paikkakunnalla, Espoossa, Mikkelissä, Tampereella ja Dublinissa, Irlannissa. Tutustu meihin-sarjassamme esittelyvuorossa on projektiassistenttimme, Sini Pääkkönen.

 

Työtehtävät ja mahdollisuus vaikuttaa

Sini on työskennellyt Profiumilla kaksi vuotta. Itse asiassa tänään, 17.5.2023 julkaisupäivänä, tulee tasan kaksi vuotta täyteen siitä kun hän aloitti Profiumilla. Sinin työpiste on Mikkelin toimistolla, mutta hän hoitaa myös Espoon toimiston tehtäviä. Työ pitää sisällään mm. myyntilaskutusta, matkojen järjestelyjä, kokouksiin osallistumista ja erilaisten dokumenttien hallintaa.

“Pyrin huolehtimaan siitä, että toimiston arki on sujuvaa ja kaapista löytyy aina kahvia. Voisin sanoa, että työnkuvani on yhdistelmä controllerin sekä projekti- ja johdon assistentin työtä. Olen suorittanut liiketalouden tutkinnon ja työskennellyt aiemmin kahdeksan vuotta kiinteistöalalla assistenttina. Alkuvuodesta suoritin Xamkissa digitoinnin taitajaksi koulutuksen, joka keskittyi erityisesti digitointiprojektin suunnitteluun ja hallintaan.”, Sini kertoo.

Hän kokee, että hänellä on mahdollisuus organisoida työtä parhaaksi katsomalla tavalla, vaikka vastaa myyntilaskutuksesta, joiden osalta työ on tarkoin rytmitettyä ja aikataulutettua. Itse asiassa se, että työssä toistuu tietynlainen rutiini, on Sinille mieluisaa. Hän pitää työssään kuitenkin siitä, että jokainen viikko on jollain tavalla erilainen ja pääsee näkemään sekä tekemään monipuolisia tehtäviä.

 

 

“Meillä on hyvä työilmapiiri ja töihin on mukava tulla”

Tutustu meihin - projektiassistentti Sini Pääkkönen

Sini kokee tärkeinä ja motivoivina asioina merkitykselliset työtehtävät, selkeät tavoitteet sekä mahdollisuuden kehittyä ja oppia uutta. Myös toimiva, kannustava ja toisia arvostava työyhteisö on hänelle tärkeä motivaattori. Hänen mielestä työilmapiiri on hyvä ja töihin mukava tulla.

 

Uudet työtekijät & yhteistyö yli toimipisteen rajojen

“Uusi työntekijä otetaan meillä heti osaksi työyhteisöä. Saan ohjata uudet työntekijät toimistomme käytäntöihin ja perehdyttää yrityksen toimintakulttuuriin, unohtamatta tietoturvallisuuden periaatteita. Näin minulla on myös mahdollisuus oppia tuntemaan heidät paremmin, vaikka emme samaa työtä tule tekemäänkään.

Autan mielelläni muita parhaani mukaan ja neuvoa ja apua saa aina pyydettäessä muilta”, Sini sanoo.

 

“Sinin kanssa on aina mukavaa ja helppoa tehdä yhteistyötä vaikka työpisteemme eivät sijaitsekaan samassa kaupungissa,” myynnistä vastaava Henna Lehtinen, Espoon toimistosta, kertoo.

Naisena miesvoittoisella teknologia-alalla 

Sini kokee työympäristöä rauhalliseksi ja asialliseksi. Halutessaan, hän saa työskennellä omissa oloissa ilman keskeytyksiä, mutta tarvittaessa ajatusten vaihto kollegojen kanssa onnistuu helposti paikan päällä toimistolla. “Työtehtäväni on erilainen kuin muilla lähikollegoillani, sillä he ovat kaikki ohjelmistokehittäjiä. Meitä on täällä Mikkelissä yhteensä kahdeksan työntekijää, olen ainoa nainen. Koen olevani tasa-arvoinen työyhteisön jäsen sukupuolestani riippumatta”, Sini kertoo.

Epäröivää, työhakuaikeissa olevaa naista Sini kannustaa rohkeasti hakemaan alalle. Työ vaatii paljon mm. ongelmanratkaisukykyä ja sitä naisilla on Sinin mielestä luontaisesti. Sivusta seuranneena, ohjelmistosuunnittelijan työ vaikuttaa hänen mielestä monipuoliselta ja mielenkiintoiselta. Positiivista on myös hyvä työllistyminen ja urakehitys.

Työn ja vapaa-ajan tasapaino

Liukuva työaika mahdollistaa sen, että arjen menoja on helpompi sopia ja hoitaa. Sini tekee tällä hetkellä 80% työaikaa tyttären ollessa toisella luokalla. Toiveita on kuunneltu hyvin. Hän on voinut sovittaa työn ja lapsiperhearjen toimivaksi komboksi. Vapaa-ajalla Sini on hyvin aktiivinen ja nauttii liikunnan eri muodoista. “Luonnossa liikkuminen on perheemme yhteinen harrastus, kaipaan sitä erityisesti työskenneltyäni päivän näytön ääressä. Matkailu ja eri kulttuureihin tutustuminen kiinnostaa minua myös”, hän kertoo.

 

Jos saisi valita minkä tahansa supervoiman itselleen, hän haluaisi voida teleportata itseään minne ja milloin vaan. Tämä auttaisi erityisesti kiireisessä arjessa – ja toki työssäkin. “Voisin sujuvasti siirtyä toimistolta toiselle. Loman kaipuun iskiessä taas jonnekin toiselle puolelle maapalloa hiekkarannalle.”

 

Tutustu myös Albertiin, Irlannissa Meet the people – Albert